Predstavnici izborne liste „Ivica Dačić – SPS i JS“ započeli kampanju u Zaječaru

1275
0
SPS
Foto: www.timokpress.rs

Predstavnici izborne liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija (JS)“ započeli su i zvanično kampanju za predstojeće lokalne izbore u Zaječaru na Dan žena i tom prilikom svim damama na centru grada poklanjali cveće.

Dr Mirko Nikolić predsednik GrO SPS-a Zaječar, istakao je da se oni zalažu za osnovne vrednosti, obrazovanje za sve, zdravstvo za sve, socijalnu pravdu i jednaku šansa za sve.

„Na početku naše konferencije za štampu koja je i zvanični početak naše kampanje za lokalne izbore u Zaječaru, iskoristio bih priliku da svim damama i pripadnicama lepšeg pola čestitam Osmi mart. Upravo smo na ovaj dan simbolično hteli da započnemo našu kampanju. Pozdravio bih i naše goste, članove Socijalističke partije Srbije, poslanike. Tu je sa nama Nina i još nekoliko poslanika koji su došli da nam daju podršku i na najbolji i najlepši način predstave Socijalističku partiju Srbiju. Posebno predstavljanje Socijalističke partije Srbije, Ivice Dačića kao našeg lidra, to je svima dobro poznato, ali ono što ovom prilikom želimo da istaknemo, Socijalistička partija Srbije i njen program se oduvek znao. Osnovne vrednosti, obrazovanje za sve, zdravstvo za sve, socijalna pravda i jednaka šansa za sve. To je u temelju u našem programu i upravo je to nešto na čemu ćemo zasnivati našu kampanju. U našoj brošuri  koju ćemo danas početi da dostavljamo građanima, imamo detaljan program za koji ćemo se zalagati, naročito ideje kako bi neke stvari ili bar deo toga za šta se mi budemo zalagali mi budemo mogli i da realizujemo. Upoznaćete se sa kandidatima. Ono što želim da istaknem je da će prvi na listi, naš  kandidat za gradonačelnika biti, nama svima poznat, profesor matematike i direktor Gimnazije, profesor Srđan Stanojević. On je prvi put u toj ulozi. Mislim da je to pravi izbor, čovek dolazi iz prosvete i to će biti jedna od glavnih tema našeg programa. Ono što bi još bilo interesantno da istaknem, kao što znate, naš lider i predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić je trenutno predsednik Skupštine Srbije. U jednom trenutku kada je taj demokratski život i parlametarni život u jednom specifičnom trenutku, upravo je njemu, nama poverena uloga da se pokrene neki dijalog i da stvari funkcionišu na najbolji mogući način, naravno uz poštovanje građana. Tako smo i mi, shodno tome, rešili da predložimo kandidate i za neke druge funkcije, unapred što bi rekli, ukoliko zadobijemo poverenje građana, ne samo kao kandidata za gradonačelnika, već i za predsednika skupštine. Upravo zbog toga, zbog iskustva, postojanosti Socijalističke partije Srbije, našeg ugleda, da i neki međupartijski život u Zaječaru pokrenemo i učinimo boljim i kvalitetnim na zadovoljstvo svih građana Zaječara“. – istakao je Nikolić.

Kandidat za gradonačelnika ove političke grupacije, direktor Gimnazije u Zaječaru, Srđan Stanojević istakao je da su oni simbolično na ovaj dan započeli kampanju.

„Na početku želim da čestitam svim sugrađankama, našim damama, srećan međunarodni dan žena, Osmi mart. Kao što reče predsednik, simbolično smo izabrali baš današnji datum za početak naše kampanje. Na taj način promovišemo osnovne ideje levice. Sloboda, jednakost, ravnopravnost, socijalna pravda. Baš kao što je nekad uradila Socijačlistička partija Amerike, sada već daleke 1909. godine kada je deklaracijom uvela nacionalno obeležavanje dana žena. Što se tiče naših aktivnosti, opet je predsednik napomenuo, mi smo ispitivali ljude koji žive u gradu, selima, videli smo šta to njima nedostaje i šta bi oni hteli, da nastavimo dalje ili da popravimo nešto. Sve smo to uneli u naš program koji ćemo danas vama dati i nadamo se da ćemo u dobrom delu uspeti. Rezultati rada naše koalicije u prethodnom periodu su vidljivi. Radili smo na osavremenjavanju naših škola. Kao što ste videli, veliki broj škola je rekonstruisan i u državi i u gradu, veliki broj škola je opremljen. Očekujemo da se taj posao nastavi. Ostvarili smo izuzetne rezultate u zdravstvu, vidite da se grade bolnice, radi se na infrastrukturi na putevima. Trudićemo se u narednom periodu, znamo da to naše građane interesuje, da pokušamo da stvorimo uslove da se obezbedi što veći broj radnih mesta. Danas su tu sa nama naši poslanici koji nam pružaju podršku. Zahvalio bih njima i Socijalističkoj partiji Srbije koja mi je dala ovako odgovornu funkciju i poverenje da pokušamo da osvojimo što veći broj glasova. Naše poslanice i poslanici pokazuju kakvo je trenutno stanje Socijalističke partije Srbije, dakle to su mladi ljudi, neki novi ljudi i to je sadašnjost i budućnost naše države i našeg grada“. – istako je Stanojević.

SPS
Foto: www.timokpress.rs

Početku kampanje ove izborne liste, prisustvovali su i mladi narodni poslanici u Skupštini Srbije koji su pružili podršku.