U MESNIM ZAJEDNICAMA RADNO: U Grlištu saniran put, a u Malom Izvoru deponija

62
0
Radovi na putu
Foto: zajecar.info

Nastavljeni su radovi u seoskim mesnim zajednicama po nalogu Grada Zaječara u Grlištu je saniran deo puta Grliška reka – Grlište. Ugrađeno je nešto više od 50 tona asfaltne mase, objavljeno je na sajtu zajecar.info

Ekipe angažovane na ovim poslovima, nakon sanacije deonica puta Metriška petlja – Metriš i Dubočane – Mala Jasikova, shodno raspoloživim sredstvima preostalim za letnje održavanje, vratiće se i sanirati deonicu puta kroz selo Grlište. Potpuna rekonstrukcija ovog putnog pravca planira se, najkasnije, za jesen 2021. ili proleće 2022. godine.

Radno je bilo i u Malom Izvoru gde je sanirana privremena (seoska) deponija.

Izvezeno je preko 300 m3 (20 šlepera) raznog otpada i prebačeno na deponiju „Halovo“. Gradska uprava apeluje na građane svih sela i prigradskih naselja da otpad odlažu na ove privremene deponije, a ne pored puteva i u rečna korita.

Najnovijim izmenama zakona komunalna milicija i inspekcijske službe ovlašćene su da, na osnovu pronađenih dokaza u otpadu (računi, adrese i sl.), pišu prekršajne i krivične prijave onima koji zagađuju životnu sredinu.

IZVORzajecar.info
Prethodni tekstMeđunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima u subotu, 26. septembra
Sledeći tekstU Srbiji zabeležen pad broja živorođenih u odnosu na 2019. godinu