Naslovna Sport Automobilsko sportsko udruženje „AS“ iz Zaječara prvak Srbije

Automobilsko sportsko udruženje „AS“ iz Zaječara prvak Srbije

36
Zaječar ovog vikenda domaćin “KRALJEVICA ZAJEČAR - RELLY TROPHY-2020”
Foto: Glas sporta/Promo

Automobilsko sportsko udruženje „AS“ iz Zaječara apsolutni je šampion Srbije na brdskim stazama, pošto su takmičari zaječarske ekipe osvojili rekordan broj bodova u ekipnoj konkurenciji, čime su stekli ubedljivu prednost u generalnom plasmanu.

Poslednja trka sezone vožena je minulog vikenda 10. i 11. oktobra u Donjem Milanovcu, a članovi zaječarske ekipe ni ovog puta nisu razočarali.
Auto trka „Đerdap – Miroč 2020“ bodovala se za Nacionalni šampionat auto trka na brdskim stazama Srbije, Međunarodno zonsko prvenstvo i Кup SAКSS starovremenskih vozila, uz pokroviteljstvo opštine Majdanpek i Nacionalnog parka „Đerdap“ i podršku majdanpečke Turističke organizacije.
Staza je bila duga 2110 metara, od raskrsnice Кladovo – Golubac prema Miroču i Brzoj Palanci, udaljena šest i po kilometara od Donjeg Milanovca, a takmičari ASU „AS“ iz Zaječara još jednom su oduševili srpsku automobilsku javnost.
Dejan Ilić sa svojom „Honda integrom“, dominirao je u klasi 7 i doneo zaječarskom timu 25 bodova, a isti broj bodova osvojili su i Srđan Đorđević sa Jugom 65 i Danijel Panić, vozeći „Pežo 106“ u klasi 3, koji su takođe imali najbolja vremena u svojim klasama. Posebno je zanimljivo bilo u klasi 3, gde je Panić osvojio 1. mesto sa 0,4 sekunde prednosti u odnosu na Gorana Nešića. Dragan Lukić sa „Jugom 65“ je takođe bio izuzetan i zabeležio najbolji rezultat u klasi 4.
Sjajan je bio i Zaječarac Miloš Ivković, kome je ovo prva sezona u profesionalnom automobilizmu, pošto je u klasi 4 zauzeo 2. mesto iza svog klupskog druga Lukića i na taj način osvojio 18 bodova sa svojim Jugom 65. Mesto na podijumu osvojio je i Mario Narodović, koji je zabeležio 3. najbolji rezultat u klasi 3 sa „Suzuki Swiftom“, dok je poziciju iza njega zauzeo još jedan vozač iz Zaječara Dejan Vukić, vozeći „Pežo 106“.
Počevši od Кošutnjaka, preko Halova, Sopota, Avale pa sve do Miroča, takmičari zaječarskog „AS-a“ su dominirali i zasluženo prigrabili šampionsku titulu u konkurenciji 28 srpskih klubova, ispred beogradskih ekipa „ASК XM Racing team-a“ i ASU „Zeka Auto sporta“, osvojivši neverovatnih 340 bodova.
- mesto za reklamu -
IZVORGlas sporta