Naslovna Sport Manifestacija „Mali sajam sporta“ pokazala da je Zaječar grad sporta

Manifestacija „Mali sajam sporta“ pokazala da je Zaječar grad sporta

31
Mali sajam sporta

Zaječar je danas bio domaćin manifestaciji „Mali sajma sporta“, koja je okupila osnovce i srednjoškolce iz sportskih klubova sa područja grada.

Manifestacija je održana sa ciljem da mladima približi kolektivne i individualne sportove.

sajam sporta

U punoj hali sportova na Kraljevici nekoliko zaječarskih klubova upoznalo je posetioce sa osnovnim pravilima sporta.

Mila Stanojević trenira 4 godine u karate klubu „TENSHI“ u Zaječaru. Ono što je posebno motiviše u ovom sportu je lepo druženje i osvojene medalje na takmičenjima.

Mila Stanojević
Mila Stanojević, Karate klub „TENSHI“ Zaječar

Saša Petrović iz teniskog kluba AS Timok kaže da ovakve manifestacije znače mnogo klubovima. Na ovaj način promovišemo sport i edukujemo mlade da vode zdrav život.

Saša Petrović
Saša Petrović, Teniski klub AS Timok Zaječar

Ova manifestacija organizuje se osmu godinu zaredom a pored Zaječara održava još u četiri grada. Sajam u Zaječaru otvorio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije, Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara i Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara

„Ove godine je na listi i grad Zaječar i to sa razlogom. Znamo da je ovaj grad, grad sporta. Prevashodno ova manifestacija je namenjena tome, da se sportski klubovi predstave, da deca danas izađu malo na teren, da vam se klubovi predstave i da u nekoj budućnosti, oni koji nisu počeli da treniraju, počnu da se bave sportom.“ – rekao je Marinković.

„Mali sajam sporta ima za cilj da predstavi ono o čemu ja stalno pričam, da je naš grad, grad sporta.“ – rekao je na otvaranju Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

„Mi imamo preko 40 klubova, koji danas imaju priliku da se predstave ovoj deci koja se možda do danas nisu odlučila kojim sportom žele da se bave. Možda upravo danas iskoriste priliku. Mi kao Grad želimo da se naši mladi što više bave sportom. Iz tog razloga ćemo u budućnosti ulagati i podržavati ovakve manifestacije, ulagati u sport, ali infrastrukturu.“ – istakao je Stanković.

Mali sajam sporta u Zaječaru

Na svečanom otvaranju, Sportski savez Srbije uručio je lopte Dragiši Simonioviću, predsedniku Sportskog saveza grada Zaječara.

Mali sajam sporta u Zaječaru je organizovao Sportski savez grada u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zaječar.

- mesto za reklamu -
Prethodni tekstDANAŠNJI DATUM JE POSEBAN: Šta znači 9.10.2019. godine i zašto je specifičan
Sledeći tekstUskoro počinje vakcinacija protiv gripa