Počinje skijališna sezona na Kraljevici

1099
0
Ski staza na Kraljevici - Zaječar
Skijalište na Kraljevici; FOTO: www.timokpress.rs

Štab za vanredne situacije grada Zaječara doneo je odluku da od ponedeljka, 18. januara dozvoli rad ski staze „Kraljevica“ u okviru Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“. Ljubitelji skijanja stazu će moći da koriste u periodu od 14 do 22 sata svakog dana.

​Štab za vanredne situacije grada Zaječara naložio je JKP „Timok održavanje“ sledeće mere koje mora primenjivati prilikom puštanja u rad navedene ski staze:

  • u delu prilaza za ski lift, na podlozi, vidno obeležiti (sprejom) razmak od 2 metra za korisnike ski lifta, koji se mora poštovati;
  • obezbediti redarsku službu koja će kontrolisati nošenje zaštitnih maski onih koji čekaju u redu za ski lift;
  • zabranjeno je zaustavljanje na samoj stazi kao i okupljanje više lica u grupi;
  • zaposleni u objektu skijališta dužni su da u unutrašnjem prostoru (kontrolni centar ski staze) i na otvorenom koriste zaštitnu masku i vrše redovnu dezinfekciju ruku.

Кako se navodi u zaključku, sve one koji ne poštuju propisane mere, redarska služba je dužna da udalji sa staze i odmah obavesti komunalnu miliciju i policiju.

Prema rečima nadležnih iz „Timok održavanja“ noćas i sutra prepodne biće realizovane finalne pripreme, pa će skijaši već od sutra, u popodnevnim satima, moći da skijaju na dobro pripremljenoj stazi.

„Tokom čitave noći radiće topovi za veštačko osnežavanje a sutra u prepodnevnim satima, uradićemo finalne pripreme staze, pa će ljubitelji zimskih sportova već sutra moći da koriste stazu, koja će biti dobro pripremljena.“ – rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“.

Prvog dana rada ski staze skijanje je besplatno, radnim danima će cena karte biti 250 dinara, dok će vikendom iznositi 350.