Sjajni dani za zaječarski školski sport, dve medalje i peto mesto na državnom takmičenju u atletici

1266
0
Atletika
Foto: Glas sporta

Mladi zaječarski sportisti nastavljaju da nižu odlične rezultate na školskim takmičenjima širom Srbije. Na Državnom prvenstvu u atletici održanom u Sremskoj Mitrovici u sredu 19. maja, školarci iz Zaječara osvojili su dve medalje u pojedinačnoj i jedno ekipno peto mesto, pa se zaista može reći da ovogodišnji maj mesec protiče u znaku zaječarskog školskog sporta, piše Glas sporta.

Foto: Glas sporta

Ponovo su briljirale sestre Maletić, koje su i pored zgusnutog rasporeda, predstavljale svoj grad i škole u završnici školskog nadmetanja. Iva Maletić, učenica Gimnazije u Zaječaru bila je jedan od favorita i na kraju je osvojila drugo mesto u trci na 800 metara i srebrnu medalju, koju je pridodala već bogatoj nisci odličja. Valja istaći da je samo pre samo nekoliko dana učestvovala na Međunarodnom mitingu u Zagrebu, gde je u seniorskog konkurenciji zauzela 4. mesto, tako da treba to sve uskladiti na pravi način. Cilj se zna, što spremnije dočekati Svetsko juniorsko prvenstvo u Кeniji, za koje je zaječarski i srpski atletski biser izborio normu.

Foto: Glas sporta

Lena Maletić, učenica OŠ “Ljuba Nešić” osvojila je bronzanu medalju u trci na 300 metara i potvrdila da i kod mlađe sestre Maletić ima štofa za velike stvari.

Foto: Glas sporta

Sve čestitke zaslužuju i učenice Osnovne škole “Desanka Maksimović”, koje su predstavljale Zaječar u ekipnoj konkurenciji i na kraju zauzele visoko 5. mesto.

Sofija Jovanović je u trci na 300m osvojila 2. mesto, Mia Milić je u skoku u dalj zauzela 3.poziciju. Dunja Ilić je bila četvrta u trci na 100 metara, dok je isti uspeh ostvarila Mina Mihajlović u skoku u vis. Anđela Antić u trci na 600m i Jovana Pesteranović u bacanju kugle zauzele su 6.mesto, dok je štafeta u trci na 4×100m osvojila 4. mesto. Po sabiranju rezultata, ekipa OŠ “Desanka Maksimović” je u generalnom plasmanu takmičenja zauzela 5. mesto u Srbiji.