Tri medalje za boksere iz Zaječara na Prvenstvu jugoistočne Srbije u boksu

1415
0
Zaječarski bokseri
Foto: Glas sporta

Članovi Boks akademije “Zaječar” osvojili su tri medalje na Prvenstvu jugoistočne Srbije u boksu, održanom minulog vikenda u Leskovcu. U izuzetno jakoj konkurenciji zaječarski borci osvojili su jednu zlatnu i dve srebrne medalje i pokazali da u budućnosti tek treba očekivati još bolje rezultate, piše portal Glas sporta.

Aleksandar Milivojević, inače po vokaciji kik bokser, sjajno je boksovao čitavu sezonu, koju je krunisao titulom u Leskovcu u kategoriji do 91 kilograma.

Nikola Milenković bio je odličan čitave sezone, iako takođe dugogodišnji kik bokser sa zavidnim rezultatima, boksovao je odlično, ali čini se da je malo i sagoreo u toj želji u Leskovcu, da sezonu okonča bez poraza, pa je u finalu morao da pruži ruku protivniku i zadovolji se srebrnim odličjem u kategoriji do 69 kilograma.

Junior Damir Sejdija posle fantastično odrađenog polufinala u borbi za zlato je poražen u konkurenciji boraca do 60 kilograma, dok je još jedan omladinac Dušan Stevanović stao u četvrtfinalu u kategoriji do 69 kilograma, pa je ostao bez medalje.

Foto: Glas sporta

Mnogo vremena je prošlo od kada je Zaječar mogao da se pohvali rezultatima u plemenitoj boksu, koji u gradu nekadašnjeg “Kristala” koji je bio i član Prve savezne lige Jugoslavije, i te kako ima tradiciju. Ali grupa entuzijasta i ljubitelja plemenite veštine, okupljena u Boks akademiju “Zaječar” vraća boks u gradu na Timoku tamo gde mu je i mesto.

Rezultati u prvoj godini postojanja govore u prilog tome. Nakon odličnog početka i brojnih pobeda ostvarenih u ligi i takmičenjima održanih u Nišu, Vrnjačkoj Banji, ali i Zaječaru, gde je nakon mnogo godina održano jedno od ligaških kola, došlo je vreme za svođenje računa, piše na portalu Glas sporta.

Sve u svemu ostvaren je sjajan zamajac za buduće asove, koji će se “kovati” u pravoj radionici borilačkih sportova u naselju “Dva brata”, gde na mestu bivše diskoteke “MZ” zajednički treniraju kik bokseri “Fajt tim 019”, bokseri Zaječara, karatisti “Timoka” i članovi Školice sporta “Tim”, pod budnim okom Bobana Stojanovića, glavnog trenera i direkora Boks akademije “Zaječar” i mladih trenera i još uvek aktivnih takmičara Nikole Milenkovića i Bojana Andrejića.