Naslovna Sport U Zaječaru ovog vikenda „KRALJEVICA ZAJEČAR-RELLY TROPHY-2020“

U Zaječaru ovog vikenda „KRALJEVICA ZAJEČAR-RELLY TROPHY-2020“

Zaječar ovog vikenda domaćin “KRALJEVICA ZAJEČAR - RELLY TROPHY-2020”
Foto: Glas sporta/Promo

U Zaječaru se ovog vikenda održavaju reli trke CEZ (Centralno Evropski zonski reli šampionat) FIA i Međunarodni zonski reli šampionat Srbije pod nazivom „KRALJEVICA ZAJEČAR – RELLY TROPHY-2020“.

Nakon prošlonedeljnih brdskih trka u okviru takmičenja „Halovsko brdo – Zaječar“ ovo je drugo veliko, međunarodno, automobilsko takmičenje u gradu, gde se očekuje učešće blizu 40 posada iz Srbije i inostranstva.

Okupljanje ekipa i upoznavanje staze održano je u petak, start relija je u subotu, 15. avgusta u 14,01 na „Vašarištu“ na Kraljevici. Vozi se preko Šljivara te deonice ka Grliškom jezeru, selima Leskovac i Lenovac i nazad ka Zaječaru (Kraljevici).

Drugog dana, u nedelju, reli trka kreće u 10,01 takođe sa „Vašarišta“ i ide identičnom stazom kao i u subotu.

Ukupna dužina staze relija je 58,87 kilometra na 6 različitih staza (trasa) i sa 13 specijalnih ispita. Ukupna dužina intinerera je 231,67.

U vreme održavanja relija označeni putni pravci biće potpuno zatvoreni za saobraćaj.

Zbog vanredne situacije prisustvo publike (osim takmičarskih timova) nije dozvoljeno u grupama većim od 5 osoba i OBAVEZNO JE nošenje zaštitnih maski i držanje distance od najmanje 2 metra za sve koji se zateknu u blizini održavanja takmičenja.

Pripadnici obezbeđenja relija, policijskih službi, komunalne milicije i inspekcija strogo će voditi računa o poštovanju epidemioloških mera zaštite propisanih za spirtska takmičenja.