STANJE NA PUTEVIMA: Umeren saobraćaj, tokom dana moguća kiša

1213
0
Mokar kolovoz
Foto ilustracija: Pixabay

Saobraćaj ovog jutra je umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja na putevima I i II reda u našoj zemlji, dok se u toku dana manji zastoji mogu očekivati u zonama radova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kolovozi u Timočkoj krajini su vlažni a sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima a najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

U prvoj polovini dana u severnim krajevima naše zemlje zbog kiše treba očekivati mokre kolovoze, smanjenu vidljivost i nešto zahtevnije uslove vožnje.

Tokom popodneva i večeri proširiće se i na ostale krajeve Srbije, u takvim uslovima vožnje kvarovi na vozilu su češći, a udvostručuje se i rizik od saobraćajnih nezgoda.

Na putevima u planinskim predelima moguće su i snežne padavine. Usled česte promene vremena upozoravamo na odrone koji su mogući i nešto češći poslednjih dana na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, kao i na putevima u planinskim predelima, navedeno je u saopštenju.

Prema informacijama Uprave granične policije republike Srbije, dobijenim u 05.30 časova, teretna vozila na graničnom prelazi Batrovci na izlazu iz zemlje čekaju dva sata, na Šidu sat i po, a na Kelebiji jedan sat.