Naslovna Sport KROS RTS-a: Trofej pobednika uručen Zaječaru

KROS RTS-a: Trofej pobednika uručen Zaječaru

Boško Ničić

Zaječar je sedmi put poneo epitet najuspešnijeg organizatora Kros serije RTS-a. Devetnaestog oktobra na stazi podno Kraljevice, ciljem je prošao 2.171 trkač ili 36 više od drugoplasiranog Šapca.

Na svečanosti u Gradskoj kući, zahvalnicu i srebrni pehar namenjen pobedniku primio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je trofej odmah prosledio u ruke Igora Božinovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Grada, smatrajući ga najzaslužnijim za ostvareni uspeh.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić; Foto: zajecar.info

„Moj tim već godinama na valjan način organizuje Kros RTS-a. Činimo sve da ga unapredimo. U tom kontekstu već treću godinu zaredom propagiramo formiranje Lige krosa RTS-a“, naglasio je gradonačelnik Ničić i dodao – „Verujem da ćemo uskoro početi izgradnju velikog sportskog centra, gde će svoje mesto naći i Atletski stadion. Kada je Kros RTS-a u pitanju, siguran sam da ćemo i u buduće voditi vitešku, fer borbu sa većim gradovima od Zaječara – Šapcem i Somborom, kojima čestitam na odličnim rezultatima u ovoj godini. Takođe, čestitam i Rekovcu, malom mestu koji ostvaruje gogantske rezultate na Kros seriji RTS-a“.

Veliku zahvlnicu dobili još su dobili: Tanja Jovanović, direktorka PU „Djulići“, i rukovodioci „Obrazovnog kruga“ u Zaječaru – Saša Vojnović, direktor i  Dragana Todorović, profesorka francuskog jezika OŠ „Djura Jakšić“, kao i Milena Panić, profesorka italijanskog jezika u OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“.

Foto: zajecar.info

Uručujući im zaslužena prizanja, gradonačelnik Ničić je najavio uvođenje i rumunskog jezika u „Obrazovni krug“, o čemu će se detaljnije razgovarati u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ranije u Beogradu, zlatno znamenje i Povelju Dobrila Dobrić za dugogodišnji kontinuirani i uspešan rad dobila je Jasna Vasić, rukovodilac ŠU Zaječar.

Svečanosti u Gradskoj upravi Zaječar prisustvovali su i Milan Stanković, gradski ministar sporta, Srđan Rubežić, šef kabineta gradonačelnika, i Dragan Stojanović, stručni saradnik Grada Zaječara i Krosa RTS-a.