Obeležen Dan opštine Boljevac

148
0
FOTO: boljevac.org.rs

Dan opštine Boljevac obeležen je svečanom sednicom, koja je održana u renoviranom zdanju Kulturno-obrazovnog centra, u prisustvu visokih državnih zvanica, predstavnika javnih institucija, opština i gradova i gostiju iz susedbnih država, prenosi boljevac.org.rs.

Ministar Državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, u svom obraćanju je naglasio da Vlada Srbije nastoji da bude prisutna u svim regionoma Srbije i da na različite načine podstiče njihov razvoj. Ministarstvo Državne uprave je izdvojilo tri miliona dinara za opremanje sale Ustanove kulture, koja je ove godine rekostruisana sredstvima iz predpristupnih fondova EU, namenjenim prekograničnoj saradnji. To je , prema rečima ministra, još jedan pokazatelj koliko su za Srbiju značajne evropske integracije.

Predsednik Opštine Boljevac, Nebojša Marjanović je istakao da je Boljevac već niz godina lider u povlačenju sredstava iz IPA- fondova.

Na svečanosti su dodeljena i najviša opštinska priznanja. Septembarsku nagradu su dobili Košarkaški klub „Rtanj“, za plasman u Drugu mušku ligu Srbije i Maja Konstandinović, učenica muzičke škole, za afirmaciju muzičkog nasleđa ovog područja na festivalima širom Srbije i uspehe postignute na prigodnim takmičenjima. Zahvalnica je pripala alpinisti Saši Panakidiću.

Ove godine su dodeljena i priznanja vojnicima, koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u periodu od 2011. do 2015. godine. Značke i zahvalnice otadžbine je uručio pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu.

Za građane Boljevca je organizovan i celovečernji koncert Merime Njegomir i Olivera Njega.