BIZARNA ODBRANA SRĐANA JANKOVIĆA! Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić treći put saslušan: Evo šta je rekao

176
0
Zaječar
Viši sud u Zaječaru Foto: www.timokpress.rs

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, danas je ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

On je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna meseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da ostaje pri iskazu da nije video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

Kako prenose mediji, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja postupajućeg tužioca na okolnosti kretanja kobnog dana u ovom selu.

Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

Negirao krivicu

Srđan Janković je prethodno saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu, dok se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Drugi optuženi Dejan Dragijević priznao ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića, koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde