Članovi Dečjeg centra Zaječar i Udruženja L – DOWN u Pirotu

178
0

Udruženje građana “Roditelj” iz Pirota u saradnji sa Dečjim centrom iz Zaječara, realizuje projekat: Inkluzivna predstava “Pepeljuga” na letnjoj pozornici u okviru Pirotskog leta.

U predstavi igraju članovi dramske radionice Dečjeg centra Zaječar i Udruženja L – DOWN.

Predstava je prilagođena današnjem vremenu na komičan način, a kroz komične situacije vodi likove kroz priču dajući edukativne poruke publici bez obzira na njihov uzrast.

Dečji mjuzikl “Eko Rok G-Rok” u edukativnom dečjem mjuziklu igra četvoro glumaca. Predstava je interaktivna i namenjena deci svih uzrasta. Kroz dobro poznatu bajku vuk ukazuje na važnost životne sredine i zavisnost opstanka planete od ljudskog faktora.

Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Selena Ristić Vitomirović. Predstava će biti odigrana u četvrtak, 5. jula, od 17 i 18 sati na trgu ispred pirotskog Doma kuture na letnjoj pozornici.

Jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvovanje u stvaranju inkluzivne kulture politike zajednice predstavljeno je ovim projektom.

Iz zaječarskog „Dečijeg centra“ stiže vest da ovih dana privodi se kraju i radovi na proširenju bine, za koju su prikupili sredstva putem platforme koju je pokrenuo „Balkan Katalist“.

Udruženje „Dečiji centar“ prošle nedelje od „Unicefa“ dobilo je i donaciju u nameštaju i time su unutrašnje prostorije učinili još kvalitetnijim za njihove aktivnosti.