Danas počinje zima, evo kakvo će vreme biti ove nedelje

285
0
vremenska prognoza
Foto ilustracija: Pixabay

U Srbiji u ponedeljak umereno do potpuno oblačno, prohladno i suvo, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje tmurno i maglovito. Duvaće slab do umeren jugoistični vetar, u košavskom području pojačan, na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 5 do 8°C.

U utorak umereno do potpuno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura od 8 do 13°C, u Negotinskoj Krajini oko 5°C. U sredu i četvrtak još toplije, uz uglavnom umereno oblačno vreme. Maksimalna temperatura biće od 11 do 15°C. Veoma toplo i u petak, maksimalna temperatura od 11 do 17°C. U toku jutra u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu, pa će u toku večeri kiša na planinama preći u sneg. U subotu osetno hladnije sa kišom, susnežicom i snegom. U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 2 do 6°C.

Zima ove godine na severnoj polulopti Zemlje počinje danas u 11.02. U istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje leto. Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.

IZVORTIMOK PRESS
Prethodni tekstRARIS dogovorio intenzivniju saradnju sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu
Sledeći tekstOprezno vozite, magla na većini putnih pravaca u Timočkoj krajini