RARIS dogovorio intenzivniju saradnju sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

430
0
Vladan Jeremić i Arno Gujon
Foto: RARIS

U Beogradu je održan sastanak direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu g. Arno Gujona i direktora RARIS-a Vladana Jeremića.

Direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu predstavljena je RARIS-ova nova digitalna Platforma „Dijaspora Biznis Info“.

Platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom, odnosno Srbijom.

RARIS će dijasporu potpuno besplatno informisati o uslovima, mogućnostima i prednostima za osnivanje i vođenja biznisa u istočnoj Srbiji kao i Srbiji.

Konkretne i praktične teme vezane za poslovnju saradnju sa dijasporom mogu se naći na „Dijaspora Biznis Info“ na veb adresi http://dijsporabiznisinfo.raris.org/

Sastavni deo Platforme biće i istoimena Fejsbuk stranica, a u direktnoj saradnji sa Rakuten Viber-om se radi na uspostavljanju Viber zajednice.

Na sastanku sa direktorom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu RARIS je predstavio svoja dosadašnja iskustva i rezultate u saradnji sa dijasporom.

Rezultati RARIS-a na ovom polju su inače navedeni kao primer dobre prakse i u Strategiji o ekonomskim migracijama Republike Srbije za period 2021-2027. godine.

Dogovorena je i poseta g. Gujiona istočnoj Srbiji početkom naredne godine i održavanje sastanaka sa investitorima iz dijaspore i lokalnim samoupravama, pre svega u cilju jačanja ekonomske saradnje sa dijasporom.

IZVORTIMOK PRESS
Prethodni tekstDanas je Sveti Nikola, ili Nikoljdan
Sledeći tekstDanas počinje zima, evo kakvo će vreme biti ove nedelje