Naslovna Društvo Deca korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru dobila uskršnje poklone

Deca korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru dobila uskršnje poklone

26
deca
Foto: Eparhija timočka

Deca korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru dobila su danas uskršnje paketiće u okviru akcije Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke, Narodnog muzeja i Crvenog krsta Zaječar.

deca
Foto: Eparhija timočka

Tokom februara i marta građani su ubacivali slatkiše i igračke u veliku kutiju koja je bila postavljena u zaječarskom Maksi diskontu a Narodni muzej je u okviru projekta „Mila moja – dečije igračke od praistorije do danas“ organizovao prikupljanje polovnih i kupovinu novih igračaka.

deca
Foto: Eparhija timočka

Zahvaljujući humanim Zaječarcima i Narodnom muzeju Zaječar, od prikupljenih slatkiša i igračaka napravljeno je 94 paketa za decu iz socijalno ugroženih porodica. Đakon Vuk Jovanović, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva rekao je za naš portal da je zadovoljan odazivom ljudi i realizacijom same akcije.

deca
Đakon Vuk Jovanović, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke Foto: www.timokpress.rs

„Gledali smo da akciju završimo ispred vaskršnjih praznika, tako smo i uradili. Zahvaljujemo se Maksi diskontu, Narodnom muzeju Zaječar koji se nesebično dao za ovu akciju, direktorki Maji Živić i njenim saradnicima i naravno Crvenom krstu.“

Ovakve i slične akcije biće organizovane i u drugim gradovima Timočke krajine imajući u vidu da Versko dobrovoljno starateljstvo funkcioniše na nivou Eparhije timočke, najavio je Jovanović.

deca
Foto: Eparhija timočka

- mesto za reklamu -
IZVORTIMOK PRESS