EPS pozvao pojedine potrošače da sami očitaju brojila

217
0
zbog radova
Elektrodistribucija Zaječar, foto: www.timokpress.rs

JP „Elektroprivreda Srbije“ omogućila je u cilju smanjenja kontakta i dodatne zaštite zdravlja da potrošači sami očitaju stanje na svom mernom uređaju. Stanje i datum očitavanja treba istaći na vidnom mestu na ulazu u objekat. Podaci se mogu dostaviti i telefonski ili mejlom, rekao je juče direktor snabdevanja EPS-a Radovan Stanić gostujući na RTS.

„To se pre svega odnosi na individualne stambene zgrade i kuće, tamo gde su brojila unutra. U stambenim zgradama nema potrebe da čitaju brojila”, rekao je Stanić.

EPS će i u toku vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa uložiti maksimalne napore da u okviru redovnih aktivnosti očita brojila svih kupaca, poštujući sve mere zaštite.

„Da bi se smanjila mogućnost kontakta sa čitačima i dodatno zaštitilo zdravlje građana, EPS moli sve kupce da očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte“, rekao je Stanić.

On je naveo da su čitači brojila opremljeni zaštitnom opremom, ali da je opet ideja bila da se izbegne mogućnost kontakata u cilju zaštite zdravlja građana i da im se izađe na ovaj način u susret kako ne bi bili ugroženi.

Ova očitavanja se odnose na individualne stambene zgrade, kuće, u kojima su brojila unutar objekta, dok u većim stambenim zgradama nema potrebe za tim da građani sami upisuju stanje.

Važno je, kaže, da podaci stanja sa brojila budu tačni i da prilikom dostavljanja podataka građani navedu tačan datum očitavanja.

Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem mejla slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mejl adrese prema lokaciji brojila.

Adrese za distributivna područja su:

područje Beograda info.centar@epsdistribucija.rs,

područje Vojvodine prijavastanja.ev@eps.rs

područje Kraljeva prijavastanja.kv@eps.rs

područje Kragujevca prijava.stanja.kg@eps.rs

područje Niša stanja.jugoistok@eps.rs.

Poziv građanima za očitavanje brojila na sajtu Elektroprivrede Srbije možete pogledati na linku OVDE.