Naslovna Društvo Evropski dnevnik: Prezentacija konkursa za srednjoškolce u Zaječaru

Evropski dnevnik: Prezentacija konkursa za srednjoškolce u Zaječaru

10
Konkurs za Evropski dnevnik
Foto: www.timokpress.rs

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. godine.

Prezentacija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Zaječaru biće održana u četvrtak, 16. januara od 12.30 Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“.

Učenici, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima, ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja konkursa, pozivaju se učenici i profesori iz Zaječara da prisustvuju promociji nagradnog konkursa i informišu se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.

Prezentaciji u zaječarskoj biblioteci mogu prisustvovati učenici i profesori svih srednjih škola.

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020“ i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

- mesto za reklamu -
IZVOREvropski dnevnik