Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao radove na sportskim terenima u naselju „Vlačić“ i na Izvorskom putu

Boško Ničić
Foto: JKP "Timok održavanje" Zaječar

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je danas naselje „Vlačić“ gde su u toku radovi na sređivanju sportskog terena a nakon toga proverio i kako napreduju radovi na izgradnji novog igrališta za decu na Izvorskom putu.

Foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ privode kraju radove na rekonstrukciji sportskog terena u zaječarskom naselju „Vlačić“. Na radost svih stanovnika ovog dela grada, posebno dece, ovaj sportski teren konačno dobija novo ruho. Кako u večernjim satima nije bilo moguće baviti se rekreativno sportom, postavljena je nova LED rasveta, ali i ograda oko samog terena. Radove na rekonstrukciji terena, koji će biti završeni početkom naredne nedelje, danas je obišao i prvi čovek grada Zaječara, Boško Ničić.

Boško Ničić, foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

„Radnici „Timok održavanja“ su i tokom vanrednog stanja obavljali rad u okviru svojih delatnosti, a sada su nastavili i radove na uređenju sportskih terena. Na samom terenu u naselju „Vlačić“, kao što smo i obećali, uradili smo rasvetu, postavili ogradu, i sve ono što je bilo neophodno kako bi deca ovde provodila vreme“, rekao je Ničić i dodao:

„Кada govorimo o naselju „Vlačić“ moram da kažem da smo razmišljali, i verovatno ćemo na prvoj sednici Skupštine grada izmeniti plan, na osnovu koga ćemo moći da i ove ulice asfaltiramo, kako bi žitelji ovog kraja, koji su godinama gutali prašinu, konačno dobili asfalt“, rekao je gradonačelnik.

Foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Sportski teren u ovom zaječarskom naselju sagrađen je pre devet godina. Od tada, prema rečima nadležnih, pa sve do danas, nije urađena nijedna rekonstrukcija, pa je teren bio u lošem stanju.

Vice Lalić, foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

„Ovaj sportski teren do sada nije imao rasvetu, a samom rekonstrukcijom smo taj problem rešili pa je sada moguće realizovati sportske aktivnosti i tokom večernjih sati. Postavljena je nova LED rasveta, tačnije osam reflektora ukupne jačine 1600 vati. Takođe, postavljena je i zaštitna ograda u dužini od 30 metara, biće zamenjena košarkaška tabla i postavljena nova mreža. Ukupna vrednost radova je oko milion dinara“, istakao je Vice Lalić, pomoćnik v.d. direktora JКP „Timok održavanje“.

Novo igralište za decu na Izvorskom putu

Nakon obilaska sportskog terena u naselju „Vlačić“, gradonačelnik Zaječara je, zajedno sa nadležnima iz JКP „Timok održavanje“, obišao i radove na uređenju prostora, na Izvorskom putu, gde će u narednom periodu biti izgrađeno igralište, kako bi najmlađi stanovnici tog dela grada konačno dobili svoj prostor za igru.

Foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

„Samo u zemljane radove uloženo je preko 600.000 dinara, očekujemo završetak konkursa Ministarstva omladine i sporta, i ukupna vrednost tih radova će biti blizu 6 miliona dinara“, istakao je Ničić.

On je napomenuo da je iz Ministarstva omladine i sporta stiglo odobrenje o njihovom učešću sa 50 odsto sredstava u finansiranju izrade rasvete koja će biti postavljena duž cele „Sunčane staze“, u park šumi „Кraljevica“. Vrednost tih radova je oko 3,5 miliona dinara.