Knjaževac: Novi sajt Narodne biblioteke „Njegoš“

188
0
printsreen/biblio-knjazevac.org

Knjaževačka Narodna biblioteka „Njegoš“ od 1. avgusta 2018. za svoje korisnike pripremila je novi sajt – biblio-knjazevac.org, kao i novu verziju Digitalne zavičajne zbirke – digitalnazbirka.biblio-knjazevac.org, kako bi doprinela unapređenju intelektualnog i kulturnog života lokalne zajednice.

Kako se navodi na sajtu knjaževačke biblioteke, Narodna biblioteka „Njegoš“ proces digitalizacije Zavičajne zbirke sprovodi od 2009. godine, u cilju zaštite, očuvanja, lakšeg korišćenja u naučne, obrazovne i informativne svrhe i promovisanja građe i izvora koji se tiču knjaževačkog kraja.

Digitalne zavičajne zbirke nastala je u skladu sa Smernicama za digitalizaciju kulturnog nasleđa u Republici Srbiji i Pravilnikom o bližim uslovima za digitalizaciju bibliotečko-informacione građe.

Inače, svi oni koji više vole da odu u biblioteku, Narodna biblioteka „Njegoš“ u Knjaževcu radi svakog radnog dana od 08.30 do 19.30 časova, a subotom od 9 do 13 sati. Takođe, rade i odeljenja knjaževačke biblioteke u Minićevu radnim danima od 8 do 15 časova i u Kalni svakog drugog petka u mesecu od 7 do 12 sati.