Naslovna Društvo Mirsad Đerlek: Uskoro nove količine vakcina kompanije „Fajzer“

Mirsad Đerlek: Uskoro nove količine vakcina kompanije „Fajzer“

13
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, foto: Printskrin RTS

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da se epidemijska situacija u zemlji popravlja, ali da je i dalje potreban oprez jer je veliki broj pacijenata na bolničkom lečenju.

Đerlek je u četvrtak, 4. februara u izjavi za Televiziju K1 rekao da Krizni štab nije za popuštanje mera jer bismo mogli da narušimo ono što smo uradili do sada, a počela je odlično i imunizacija stanovništva.

Prema njegovim rečima, vakcina će biti dovoljno za sve koji treba da se revakcinišu i za one koji treba da prime prvu dozu cepiva.

On je najavio da će u ponedeljak stići nove količine vakcina kompanije „Fajzer“ i to 8.700 doza, dok 15. februara stiže 40.600, a 22. februara 46.000 doza, ističući da je bitan kontinuitet u isporučivanju.

Državni sekretar je izrazio uverenje da Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ može da počne sa proizvodnjom ruske vakcine „Sputnjik V“ i da će ponovo postati evropski centar za vakcine.

Već 11. februara u „Torlak“ stiže ruska delegacija koja će sagledati stanje na Institutu, preneo je Đerlek i dodao da su naši lekari veoma stručni, ali da nam nedostaju stvari u tehničko-tehnološkom domenu, u čemu će nam pomoći Rusija.

- mesto za reklamu -
IZVORVlada RS