MUP SRBIJE UPUTIO VAŽAN APEL: Zbog vaše bezbednosti i bezbednosti drugih…

426
0
Foto ilustracija: pixabay.com

Zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura koje su najavljene, MUP Srbije uputio je apel vozačima da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu.

Podsećamo da je u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti manja od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije, poručuje MUP Srbije.

Takođe apeluje se na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

I javno preduzeće „Putevi Srbije“ apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje da do kraja dana bude hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta, što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača.

U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti ledeni dan, a dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nula stepeni Celzijusa. Tokom dana oblačno, ujutru i pre podne mestimično slab sneg, posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje.