Narodni muzej „Zaječar“ poklonio zaštitne maske deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru

706
0
Maja Živić i Vladan Marković
Foto: Narodni muzej "Zaječar"

Narodni muzej „Zaječar“ poklonio je danas deci korisnika Narodne kuhinje Crvenog krsta Zaječar maske sa motivima iz Romulijane. Crvenom krstu Zaječar maske je uručila dr Maja Živić, direktorka zaječarskog muzeja.

„U saradnji sa svojim već stalnim partnerima u realizaciji brojnih humanitarnih akcija namenjenih deci, Crvenim krstom Zaječara, danas smo, u prostorijama Crvenog krsta, podelili maske deci korisnicima Narodne kuhinje. Narodni muzej „Zaječar“ potrudio se da svojim najmlađim sugrađanima oboji vedrijim bojama stvarnost u kojoj je maska postala neizostavni deo naše svakodnevnice. Zato smo za njih osmislili maske sa motivima iz Romulijane i insertima iz novog filma „Romulijana i Magura, arheološke riznice iščezlog carstva“, reditelja Milana Pece Nikolića (scenario dr arheologije Miroslav Lazić, arheološka zbirka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dr arheologije Maja Živić, Narodni muzej „Zaječar“).“ – objavljeno je na Fejsbuk stranici zaječarskog muzeja.

Ova humanitarna akcija realizovana je uz pomoć firme HUPA DOO iz Bačke Palanke, koja izrađuje specijalne NEOMA+ zaštitne maske. Zaječarci kao i posetioci grada Zaječara maske mogu kupiti u Narodnom muzeju „Zaječar“ ili naručiti pozivom na brojeve telefona: 019/ 422 930, 019/440 838 i 069/8800102.

Foto: Narodni muzej „Zaječar“

U okviru akcije „Jedan paketić puno ljubavi“ deca korisnika Narodne kuhinje Crvenog krsta Zaječar dobila su danas i novogodišnje paketiće. Zahvaljujući firmama „Milenijum“, „Euromarket“, „TIS Mitrović“ iz Zaječara, Timočkoj eparhiji kao i svim humanim građanima koji su donirali paketiće i novčano pomogli humanu kasicu koja se nalazila u prodajnom salonu „LC Waikiki“ i ove godine će 180 deteta dočekati Novu godinu sa osmehom.

IZVORTIMOK PRESS
Prethodni tekstRARIS: Program profesionalnih obuka za nezaposlene
Sledeći tekstŠtab za vanrеdnе situacije grada Zaječara doneo ZAKLjUČAK o ograničavanju radnog vrеmеna