Naslovna Društvo Od danas penzionerima uplata jednokratne pomoći države

Od danas penzionerima uplata jednokratne pomoći države

9
100 evra
Foto ilustracija: Pixabay

Danas je počela uplata 100 evra jednokratne pomoći za približno 950.000 penzionera koji će novac već sutra moći da podignu u svojim bankama.

Primaocima penzija, koji prethodno nisu imali otvorene tekuće račune već su novac primali na kućnu adresu, otvoreni su jednokratni namenski računi u Banci Poštanska štedionica, a novac će moći da podignu u najbližoj pošti.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra. Oni će novac dobiti putem banke Poštanska štedionica i ta isplata je predviđena za četvrtak 21. maj.

Od danas je počeo da radi i kontakt-centar, tako da ostali punoletni građani, pozivanjem broja 0800 101 100, mogu da ostvare pravo na pomoć od 100 evra.

Prijava punoletnih građana za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra počela je od srede i elektronskim putem na veb-adresi idp.trezor.gov.rs. Prema rečima ministra finansija Siniše Malog od puštanja aplikacije do danas prijavilo se 3.080.000 punoletnih građana.

Rok da se svi prijave je do 5. juna, a proces isplate celog iznosa za sve trebalo bi da bude završen najkasnije dva dana nakon tog roka.

- mesto za reklamu -
IZVORVlada RS/RTS