Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ među najboljima u Srbiji

186
0
odred izviđača
Foto: IO"Đorđe Simeonović"

Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara održao je u petak, 19. aprila redovnu Godišnju skupštinu. Delegati Skupštine Odreda razmatrali su Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj u prošloj godini.

Odred je u prošloj godini imao brojne aktivnosti. Među njima su zimske i letnje škole, učešće na takmičenjima, letnji tabor u Zelenici u Crnoj Gori, učestvovanje u organizaciji Zaječarske gitarijade. Izviđači su imali još desetak velikih akcija a među njima i pošumljavanje Kraljevice i čišćenje Grliškog jezera.

Zaječarski odred bio je među najboljima u Srbiji. Od strane Saveza izviđača Srbije proglašen je za „Odred orlova“, kao i četa izviđača „Hajduk Veljko“.

odred izviđača
Foto: IO „Đorđe Simeonović“

Skupština je razmatrala i usvojila plan rada za ovu godinu. Predviđene su brojne akcije, tabori i aktivnosti izviđača oko Zaječarske gitarijade, gradskih manifestacija i učeća u omladinskim projektima. U planiranim aktivnostima učestvovaće najmlađi – poletarci i pčelice, kao i izviđači i brđani Odreda.

I u ovoj godini Odred planira da kroz boravak u prirodi, zaštitom životne sredine i učenjem izviđačkih veština pravilno vaspitava mladu generaciju. To ga i svrstava u najbolju društvenu organizaciju na nivou grada Zaječara i među najbolje odrede izviđača u Srbiji.