Osnovna škola iz Rgotine u konkurenciji za osvajanje računarskog kabineta

OŠ
Foto: A.T.

Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine sa najviše osvojenih glasova u svojoj grupi u konkurenciji je za osvajanje nagrade koja se sastoji u opremanju računarskog kabineta.

Nagradu dodeljuje Telekom Srbija u okviru četvrtog ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ u okviru kojeg građani glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici Mts Tvoj svet imaju mogućnost da odaberu novih 20 osnovnih škola kojima će kompanija donirati sredstva za nabavku savremene informatičke opreme.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je i ove godine dalo predlog 40 škola kojima nedostaje informatička oprema.

Glasanje je počelo 26. juna u 12 sati i trajaće do 5. jula u podne, nakon čega će biti proglašene škole koje su dobile vredne donacije.

Pravo učešća imaju svi korisnici društvene mreže Fejsbuk sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Fejsbuk stranicu mts Tvoj svet.

Kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi, škole su podeljene u četiri geografske oblasti iz kojih će po 5 škola sa najvećim brojem glasova dobiti računarski kabinet.

Među školama sa područja Timočke krajine u grupi JUGOSITOK nalaze se OŠ „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine i OŠ „Vera Radosavljević“
iz Negotina.

Svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.

Telekom Srbija poziva sve korisnike društvene mreže Fejsbuk da posete zvaničnu Mts stranicu i svojim glasovima odaberu škole kojima će biti opremljeni informatički kabineti.