Naslovna Društvo Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Negotinu

Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Negotinu

12
Foto: RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije

Mesec dana nakon otvaranja u Donjem Milanovcu i  Kladovu „Informacioni centar za mobilnost“ otvoren je i u Negotinu. On će raditi u sklopu Turističkog Info centra. Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija opštine Negotin i RARIS.

„Informacioni centar za mobilnost“ će pomoći turistima i meštanima Negotina i okoline da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

Foto: RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije

Turisti će moći da saznaju sve informacije vezane za održivi transport, uključujući: redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu kao i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

„Informacioni centar za mobilnost“ je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa, a finansira od strane Evropske Unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine, a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.

Više o Transdanube.Pearls (Biserima TransDunava) možete saznati na: raris.org.

Foto: RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije
- mesto za reklamu -
IZVORRARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije