Naslovna Društvo Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Zaječaru

Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Zaječaru

15
Foto: raris.org

U Zaječaru je otvoren „Informacioni centar za mobilnost“. Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija grada Zaječara i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS.

„Informacioni centar za mobilnost“ radiće u sklopu turističkog info centara. On će pomoći turistima i meštanima Zaječara i okoline da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

„Informacioni centri za mobilnost“ će pružati turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnost.

Otvaranje Informacionog centra za mobilnost u Zaječaru je četvrto po redu. Pre Zaječara Informacioni centri za mobilnost ovoreni su u Kladovu, Donjem Milanovcu i Negotinu.

Foto: raris.org

„Informacioni centri za mobilnost“ su uspostavljeni u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa, a finansira od strane Evropske Unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.

Više o Transdanube.Pearls (Biserima TransDunava) možete saznati na: http://raris.org/index.php/transdanube-pearls

- mesto za reklamu -
IZVORRARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije