Naslovna Sokobanja Penjački festival u Vrmdži 4. avgusta

Penjački festival u Vrmdži 4. avgusta

23
facebook.com/Penjački festival Vrmdža 2018

Tradicionalni penjački festival u Vrmdži, nadomak Sokobanje, biće odrćan 4. avgusta 2018. godine.

Na raspolaganju je 45 smerova za penjanje (21 stari od kojih 6 još uvek nisu popeti, a nekima nisu potvrđene ocene + 25 novih). Svi smerovi se nalaze u sektoru Panteon srpskih bogova na blokovima Devojački kamen, Nikolin kamen, Vilin kamen i Vrh duhova, prenosi soko-banja.org.

Za smeštaj je obezbeđen besplatni kamp u okviru samog penjališta. U kampu ima pijaće izvorske vode i 2 WC-a. Moguć je smeštaj u selu u privatnim kućama po ceni od 600 din za noć. Takođe je moguć i dogovor sa domaćinima oko ishrane. U selu postoji i dobro snabdevena prodavnica, a postoji i etno kafana na 2 km od sela prema Vrmdžanskom jezeru.

Za vreme trajanja festivala (oba dana) za sve penjače je obezbeđen besplatan ručak koji će biti spreman od strane domaćina manifestacije na samom penjalištu, navodi soko-banja.org.

Organizatori takmičenja su Mesna zajednica Vrmdža u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša. Sponzori festivala su: MZ Vrmdža, Fakultet sporta i fizičkog  vaspitanja iz Niša i Euroluks gradnja, dok je sponzor nagrada: AERO TURS Niš.
Uređivači smerova: prof. dr Daniel Stanković i Jelena Jakovljević. Više informacija na fb stranici Penjački festival Vrmdža 2018.

- mesto za reklamu -
IZVORsoko-banja.org