Počeo festival „Art zona za sve“ u Zaječaru (VIDEO)

Treći Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“ biće održan u Zaječaru od 10. do 14. septembra 2018. godine.

146
0
TIMOKPRESS.RS

Treći Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“ počeo je u Zaječaru. U centru grada do Dečijeg centra održan je svečani defile učesnika, a pre toga učesnici su prisustvovali radionici na kojoj su izradili maskotu Festivala.

U cilju razvijanja dečijeg i omladinskog stvaralaštva, od 10. do 14. septembra u Zaječaru, u okviru „Art zone za sve“, biće održane radionice, prezentacije i predstave. Dugoročni cilj ovakvog Festivala je stvaranje klime otvorenosti i saradnje, sa naglaskom na različitost i individualne potencijale dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Prvog dana Festivala publika je mogla da uživa u nastupu mladih bubnjara zaječarskog „Dečijeg centra“, a predstavili su se i: Velislav Velčev iz Sofije, Mara Bošnjak iz Novog Sada, Robert Gaborakipov, korisnici Centra za dnevni boravak „Mara“ iz Niša, mališani „Monserati radionice“ Dečijeg centra Zaječar, članovi Udruženja „Živimo zajedno“ iz Beograda i izvedena je inkluzivna opera „Časovničar“.

Drugog dana festivala u Dečijem centru od 16 do 17.30 časova biće organizovana radionica „Pletenje rukama“ koju će voditi Sonja Simeonović, a zatim će nastupiti: Milica Ilić, učenici OSO „Jelena Majstorović“ iz Zaječara, članovi Udruženja „Duga“ iz Negotina, učenici Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“, glumci teatra „Geto“ iz Gračanice, glumica Tanja Josić iz Novog Sada. Takođe, biće organizovana i revija šešira.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a organizator je Dečiji centar iz Zaječara.

Kako je bilo prvog dana Međunarodnog inkluzivnog festivala dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“, pogledajte u nastavku:

TIMOKPRESS.RS