Počeo sa radom kontakt centar za prijavu vakcinisanih građana za 3.000 dinara

1160
0
Telefon
Foto ilustracija: Pixabay

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u ponoć, 4. juna, počeo sa radom kontakt centar preko kojeg će vakcinisani građani, telefonskim putem, moći da se prijave za novčanu podršku države u iznosu od 3.000 dinara, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Broj telefona kontakt centra je 0800/100-302 i taj poziv je besplatan.

Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti  svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka, odnosno koji su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala eUprava zaključno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom 2021. godine.

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, i do sada se za ovu meru ekonomske podrške države vakcinisanim građanima, prijavilo 980.000 ljudi.

Korisnici penzije ne treba da se prijavljuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Korisnici socijalne pomoći prijavljuju se za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima, navodi se u saopštenju.