Pomoć u učenju za najmlađe Zaječarce

1446
0
pisanje slova - škola
Foto ilustracija: Pixabay

Fondacija Iskorak u saradnji sa svojim partnerima „Malom učionicom“ i Crvenim krstom iz Zaječara uskoro počinje realizaciju projekta kroz koji će pružati pomoć u učenju deci iz socijalno ugroženih kategorija, uzrasta od 6 do 11 godina.

Većini ove dece roditelji nisu u mogućnosti da pruže dodatnu podršku u obrazovanju zbog finansijskih problema, ne mogu da im plate dodatne časove, i najčešće nisu u mogućnosti da im sami pomažu u savladavanju školskog gradiva. Predmete srpski jezik, matematiku, svet oko nas i engleski jezik deci će na kreativan način i kroz igru, predavati profesionalni pedagozi, koji će pratiti njihov napredak i biti im na raspolaganju za indidvidualne konsultacije, dodatne časove i sl. Takođe, tokom trajanja projekta, na nekoliko lokacija u Zaječaru će biti organizovano i prikupljanje školskog pribora za učenike.

Projekat je finansiran od strane C.S. Mot Fondacije (C.S. Mott Foundation) u okviru Programa za lokalna rešenja globalnih izazova (Global Challenges Local Solutions), koji vodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj (Academy for the Development of Philanthropy in Poland).