Proslava Svetog Trifuna održana na Rajačkim pivnicama

188
0
Foto: negotin.rs

Centralna proslava Svetog Trifuna, održana je na Rajačkim pivnicama, kod Negotina. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, a u organizaciji Turističke organizacije Negotina.

Obeležavanju slave Sveti Trifun na Rajačkim pivnicama prisustvovali su, pored brojnih gostiju, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Merlina Selenić, zamenik predsednika Opštine Negotin, mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin Bogdan Gugić, zamenik predsednika SO Negotin, članovi Opštinskog veća, direktori opštinskih preduzeća i institucija.

Foto: negotin.rs

Na centralnom trgu u Rajcu održan je kulturno-umetnički program, a zdravicu je uputio Dragoslav Stanisavljević iz Čubre, prenosi negotin.rs. Prisutnima se obratio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin:

Opština Negotin je ovogodišnjim budžetom značajno povećala iznos sredstva koji će uložiti u poljoprivredu. Za agrarni budžet opredeljeno je 25 miliona dinara. I ove godine pomoći ćemo podizanje novih zasada pod vinovom lozom do jednog hektara, sa povraćajem od 100 procenata. Novina je da ćemo pored subvencionisanja autohtonih podržati i podizanje novih zasada, sadnica i naslona, ostalih sorti. Agrarnim budžetom sredstva ćemo usmeriti i u nabavku opreme za vinarije. Takođe, ulagaćemo i u sisteme za navodnjavanje i mehanizaciju. Nastavićemo da pružamo podršku Udruženju vinara “Negotinska Кrajina“ u predstavljanju naših vina širom zemlje. Ovo je i prilika da zahvalim svima koji proizvodnjom kvalitetnih vina promovišu naš kraj na najbolji način. Vinarima, vinogradarima, svima koji slave, čestitam praznik, uz želju da nam ova godina bude blagorodna i uspešna„, rekao je između ostalog Veličković.

Foto: negotin.rs

U programu su učestvovali i zavičajni pesnik Milan Кotur, Boris Stanojević – vokalni umetnik iz Jasenice, Goran Stojanović – harmonikaš iz Tamniča, vokalni solista Jela Marjanović, frulaši Gradimir Stamenković i Nikola Nikolić.

Uz prisustvo sveštenika Arhijerejskog namesništva negotinskog obavljeno je i rezanje slavskog kolača, a u vinogradu nadomak Rajačkih pivnica, orezan je i prvi čokot vinove loze.