Naslovna Društvo Prve bebe i u Negotinu u 2019. godini!

Prve bebe i u Negotinu u 2019. godini!

59
0
FOTO: negotin.rs
Vreme čitanja:1 Minuta, 7 Sekundi

Predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković obišao je prvorođene bebe u 2019. godini i njihove mame, na Odeljenju ginekologije i akušerstva Zdravstvenog centra Negotin. Prvi čovek negotinske opštine obišao ih je u pratnji v.d. direktora ZC Negotin dr Vidosave Barbulović Paunović i načelnika Odeljenja ginekologije i akušerstva dr Miroslava Ivića.

Predsednik Veličković je čestitao porodiljama na prinovama, uručio cveće i poklon čestitku i poručio da su dobile najlepši mogući novogodišnji poklon, Luku i Miloša. Oni su svojim rođenjem, pored svojih porodica, obradovali i sve građane Negotina, prenosi negotin.rs.

U novogodišnjoj noći, opština Negotin postala je bogatija za jednog dečaka koga je na svet u 2 časa i 5 minuta posle ponoći, donela Maja Marić Konstandinović iz Negotina. Luka, težak 3,3 kilograma i dugačak 51 centimetar ocenjen je desetkom. Prvog dana Nove godine, u 10 časova i 14 minuta, porodila se i Divna Grujić iz Jabukovca koja je dobila sina Miloša teškog 3,7 kilograma i dugačkog 51 centimetar. Prvorođene bebe, po odluci Opštinskog veća, dobile su novčanu čestitku od 49.901 dinar, u visini jedne prosečne mesečne neto zarade u Republici Srbiji.

U negotinskom porodilištu je u prethodnoj godini, u odnosu na 2017, kada su rođene 152 bebe, broj je povećan za 36. Ukupno je obavljeno 185 porođaja. Posle više od dvadeset godina rođene su trojke a zabeležene su i dve blizanačke trudnoće.

IZVORnegotin.rs
Prethodni tekstIsključenja vode zbog radova
Sledeći tekstProgram obeležavanja Badnjeg dana i Božića u Zaječaru