Radio klub „Timok“: Prezentacija radio-amaterizma 6. septembra u Zaječaru

710
0
Radio klub Timok
Foto: Radio klub "Timok" YU1ACR

Zaječarci zainteresovani za radio-amaterizam 6. septembra na Trgu oslobođenja moći će da prisustvuju prezentaciji radioamaterskih aktivnosti i radioamaterskih veza koje će predstaviti Radio klub „Timok“.

Tom prilikom biće predstavljena amaterska radio komunikacija morze kodom, računarom i mikrofonom, a građani će moći da se uklijuče u razgovore preko radio stanice.

Promocija će biti priređena na skveru od 18 do 21 sat, a organizatori navode da će tom prilikom građani moći da se prijave i za predstojeću obuku za radio-amatere.

Kurs za operatore prve, druge i treće klase, kao i za zainteresovane za učenje telegrafije, počeće 9. septembra, a održavaće se utorkom i četvrtkom od 18,00 sati u prostorijama Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“, na Kraljevici, kod vašarista.

Zainteresovani za obuku mogu se prijaviti prilikom promocije radio-amaterizma na skveru 6. septembra ili 9. septembra, na samom početku kursa. Jedini uslov je da starost polaznika ne bude manja od devet godina.

Detaljnije informacije moguće je dobiti putem telefona 063 806 21 61 (Miki YT3E).

IZVORRADIO MAGNUM
Prethodni tekstPreminulo jedno lice u saobraćajnoj nesreći kod Salaša, dve osobe povređene
Sledeći tekstProjekat Probudi Dunav unaprediće nautički turizam u Kladovu – U planu otvaranje novih međunarodnih putničkih pristaništa