Skupština grada Zaječara u ponedeljak, 16. marta bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika

150
0
Zaječar
Foto: www.timokpress.rs

Sednica Skupštine grada Zaječara zakazana za ponedeljak, 16. mart biće održana bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika zbog odluke Vlade Republike Srbije o ograničenju okupljanja na 50 osoba.

Ovo je za Radio Magnum izjavio Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i podsetio da Skupština grada Zaječara u punom sastavu broji 50 odbornika.

„Svi učesnici Skupštine, predsednik, sekretar, odbornici, biće u obavezi da sve vreme tokom trajanja sednice, nose zaštitne maske i rukavice, a pre i nakon održavanja sednice, skupštinska sala će biti detaljno dezinfikovana.“

O sprovođenju svih ovih mera staraće se, kako nalaže Statut i Poslovnik, predsednik Skupštine grada, izjavio je Ničić.

On je dodao i da je održavanje sednice neophodno radi normalnog funkcionisanja gradskog budžeta i javnih preduzeća i ustanova.

Nakon sednice, shodno svojim ovlašćenjima, formiraće se Radno telo grada Zaječara za praćenje i preduzimanje mera u vezi pandemije virusa Covid-19 na našoj teritoriji grada.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić podsetio je na važnost pridržavanja uputstava u ovoj situaciji kako bi se što uspešnije izborili sa virusom i sačuvali živote.