Naslovna Društvo U Srbiji stupilo na snagu vanredno stanje

U Srbiji stupilo na snagu vanredno stanje

10
najnovija vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je vanredno stanje na teritoriji republike Srbije i rekao da će na predstojećoj sednici Vlade biće utvrđene mere koje će odmah biti preduzete.

On je rekao da od sutra neće biti nastave u školama, najverovatnije do kraja školske godine. Dezinfikovaće se svi prostori, školski program emitovaće se preko televizijskih kanala – RTS3 i RTS Planeta.

Rekao je da se svakodnevno mogu očekivati nove mere. Državljani Srbije koji dolaze iz stranih zemalja moraće da budu 14 dana u izolaciji, a oni koji dolaze iz žarišta virusa korona 28 dana. Svako narušavanje pravila značiće tri godine zatvora.

Od sutra bolnice u kojima se leče obleli od virusa korona čuvaće Vojska. Policija će sprovoditi nadzor nad onima koji su pod izloacijom.

Predsednik je zamolio ljude starije od 65 godina da ne izlaze iz kuće. Rekao je da će se kontrolisati koliko se poštuje ostanak u kućama i da će, ako kršenje bude veće od 0,1 i 0,2 odsto biti doneta i obavezujuća odluka o ostanku u kućama i dvorištima.

Srbija je u ratu protiv nevidljivog protivnika, rekao predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Kako je rekao, on je zamolio predsednika Kine Si Sinpinga za pomoć.

- mesto za reklamu -
Prethodni tekstSkupština grada Zaječara u ponedeljak, 16. marta bez prisustva javnosti, članova Gradskog veća i pomoćnika
Sledeći tekstU polufinale Hippo takmičenja iz engleskog plasiralo se 24 učenika iz Zaječara