Naslovna Društvo Timočki putari spremni za sneg

Timočki putari spremni za sneg

132

Zimska služba je spremna za održavanje puteva na području Timočke krajine, izjavio je Aca Tričković, glavni inženjer održavanja u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ na smotri mehanizacije u petak, 26. oktobra u Preduzeću za puteve „Štrabag“ u Zaječaru.

„Od 1. novembra do 1. aprila na 11 punktova u Timočkoj krajini biće raspoređeno 38 kamiona, 11 utovarivača, 6 grejdera, 4 specijalna vozila i naravno ljudska radna snaga: 12 tehničara, 49 vozača, 21 mašinista i 64 radnika. Sav ovaj broj je za jednu smenu rada, dakle ukoliko se radi više smena, onda je to daleko veći broj“, istakao je Tričković.

Aca Tričković, glavni inženjer održavanja u Javnom preduzeću Putevi Srbije

Preduzeće za puteve „Štrabag“ održavaće više od 1500 kilometara puteva koji su svrstani u tri kategorije. Na putevima prvog reda posipa se so, na putevima drugog rizla, dok se na putevima trećeg prioriteta samo čisti sneg, ali je na njima dozvoljena upotreba i soli i rizle na određenim mestima gde su veliki usponi ili gde dođe do zaleđivanja kolovoza.

Za ovu sezonu biće obezbeđeno 6.550 tona soli i 11.200 tona rizle.

Pored „Štrabaga“, koji je izvođač radova, smotri su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave i predstavnici Sektora za vanredne situacije.

- mesto za reklamu -