Timočki putari spremni za sneg

303
0

Zimska služba je spremna za održavanje puteva na području Timočke krajine, izjavio je Aca Tričković, glavni inženjer održavanja u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ na smotri mehanizacije u petak, 26. oktobra u Preduzeću za puteve „Štrabag“ u Zaječaru.

„Od 1. novembra do 1. aprila na 11 punktova u Timočkoj krajini biće raspoređeno 38 kamiona, 11 utovarivača, 6 grejdera, 4 specijalna vozila i naravno ljudska radna snaga: 12 tehničara, 49 vozača, 21 mašinista i 64 radnika. Sav ovaj broj je za jednu smenu rada, dakle ukoliko se radi više smena, onda je to daleko veći broj“, istakao je Tričković.

Aca Tričković, glavni inženjer održavanja u Javnom preduzeću Putevi Srbije

Preduzeće za puteve „Štrabag“ održavaće više od 1500 kilometara puteva koji su svrstani u tri kategorije. Na putevima prvog reda posipa se so, na putevima drugog rizla, dok se na putevima trećeg prioriteta samo čisti sneg, ali je na njima dozvoljena upotreba i soli i rizle na određenim mestima gde su veliki usponi ili gde dođe do zaleđivanja kolovoza.

Za ovu sezonu biće obezbeđeno 6.550 tona soli i 11.200 tona rizle.

Pored „Štrabaga“, koji je izvođač radova, smotri su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave i predstavnici Sektora za vanredne situacije.