U prodaji konkurs i informator za upis u srednju školu

1269
0
škola
Gimnazija Zaječar, Foto: www.timokpress.rs

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je „Prosvetni pregled“ objavio Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/22. godinu, za škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

U konkursu, osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, navedeni su svi važni podaci o školama, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo konkursa su novi obrasci prijava za upis u prvi razred srednje škole i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa konkursom, „Prosvetni pregled“ objavio je i informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i informator mogu se nabaviti u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za konkurs i 250 dinara za informator, navodi se u saopštenju.