U Sokobanji se održava Letnji istraživački kamp za mlade talente

125
0
ilustracija/pixabay.com

U Sokobanji se ovih dana drugi put zaredom u toku godine organizuje Letnji istraživački kamp, koji okuplja decu koja su ostvarila uspešne rezultate na smotrama istraživačkih radova.

Centar za talente pod okriljem Ministarstva prosvete, okupio je mlade talente iz svere društvenih i prirodnih nauka i omogućio im da budu učesnici letnjih kampova koji se organizuju na različitim mestima u Srbiji.

Istoričar Dragan Teodosić, jedan od saradnika Regionalnog centra za talente rekao je da Regionalni centar Beograd 1 – Zemun je organizovao ovaj kamp u hotelu „Zdravljak“, koji će trajati osam dana i imaće rekreativno-edukativni karakter.

Ove godine u radu kampa učestvuje 43 talentovanih učenika koji će u delu koji je edukativnog karaktera moći, na osnovu uvodnih predavanja, da odaberu jednu temu na koju će raditi istraživački rad dok će iz rekreativnog dela biti podučavani samoodbrani, navodi soko-banja.org.

U prvim danima održavanja kampa učenici se upoznaju sa specifičnostima grada u koji su došli kao i sa nekim jubilarnim događajem iz naše istorije, koji je ove godine – Proboj Solunskog fronta.