Naslovna Društvo Vlada usvojila nove mere koje važe od ponedeljka ujutru

Vlada usvojila nove mere koje važe od ponedeljka ujutru

8
Gostoprimnica Zaječar
Gostoprimnica Zaječar

Krizni štab za suzbijanje epidemije predložio je da se svim objektima i ustanovama, kojima je rad po važećim zaštitnim merama dozvoljen od 5. aprila, radno vreme produži na period od 6 časova ujutru do 22 časa.

Vlada Srbije je saopštila da će ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra rad biti dozvoljen isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra izmedju stolova.

Živa muzika u baštama će biti zabranjena, a kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira da li imaju ili nemaju baštu.

Dostava hrane ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.

- mesto za reklamu -
IZVORTIMOK PRESS