VREME: Za vikend toplo, oblačno a moguća je i kiša

I narednih dana zadržava se toplo vreme, u petak i subotu u većini mesta oko 25 stepeni, a zatim temperatura u manjem, postepenom padu ali i dalje znatno iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine.

112
0
list srce
Foto: pixabay.com

Petak, 02.novembar

U većem delu zemlje umereno oblačno, toplo uglavnom suvo, samo je na zapadu i severu ponegde moguća slaba kiša. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 19, najviša dnevna od 23 do 26 stepeni. U Timočkoj Кrajini oblačno, povremeno sa slabom kišom i najvišom dnevnom temperaturom oko 19 stepeni.

Subota, 03.novembar

Umereno oblačno, toplo i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 11 do 15, najviša dnevna od 22 do 25 stepeni, u Timočkoj Кrajini oko 19 stepeni.

Nedelja, 04.novembar

Malo i umereno oblačno. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u košavskom području umeren i jak. Najniža temperatura od 7 do 13, najviša od 19 do 23 stepena.

Biometeorološke prilike za vikend biće nepovoljne za kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Na istoku i severoistoku zemlje oprez se savetuje i osobama sa psihičkim oboljenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, nervoze i bolova u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.