Naslovna Društvo Zaječar: Škola „Jelena Majstorović“dobila montesori materijal i didaktička pomagala

Zaječar: Škola „Jelena Majstorović“dobila montesori materijal i didaktička pomagala

27
FOTO: www.timokpress.rs

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ iz Zaječara dobila je montesori materijal i didaktička pomagala. Vrednost ove donacije je 300.000 dinara. Sredstva za ovu akciju prikupljena su u okviru akcije „Odeća za sve“. Akciju sprovodi Fondacija „Iskorak“ iz Zaječara, a na nacionalnom nivou realizuje Fondacija „Ana i Vlade Divac“ uz podršku kompanije „Inditex“, čiji je cilj pomoć socijalno ugroženom stanovništvu.

FOTO: www.timokpress.rs

„Kraj je godine i hteli smo da pokažemo svima šta smo to uradili sa školom „Jelena Majstorović“. Uz pomoć Fondacije „Ane i Vlade Divca“ uspeli smo da obezbedimo montesori materijal i didaktička pomagala. Ova sredstva pomoći još boljem obrazovanju učenika ove škole. Odeću sa felerom popravljali su učenici smera – Tekstilstvo i kožarstvo škole „Jelena Majstorović“, nakon čega je bio organizovan Humanitarni bazar. Od novca koji je prikupljen prodajom odeće na ovom bazaru, kupljena su neophodna didatkička pomagala i montesori materijal“, kaže Dejan Perić iz Fondacije „Iskorak“.

Emila Badivuk i Dejan Perić; FOTO: www.timokpress.rs

„Zahvaljujemo se Fondaciji „Iskorak“ što su nam izašli u susret i omogućili da nabavimo materijal koji nam je neophodan. To će mnogo značiti svim našim učenicima, ali i ostaloj deci kojoj je potrebna dodatna podrška u obrazovanju. Montesori kabinet funkcioniše po principu da dete radi ono što želi pod nadzorom vaspitača, a ne pod nekom prisilom, da vraća na policu ono što je uzelo, da stiče neke osnovne životne veštine, uči se nekom redu, disciplini…Pored ovoga deca uče matematiku, količina i pojam broja, uče se početnom čitanju i pisanju, sve kroz neku igru i na dobrovoljnoj bazi, da samo otkrije ako nešto pogreši ili da shvati šta je dobro uradilo. Zbog toga su ovi materijali podeljeni u četiri osnovne oblasti“, istakla je Emila Badivuk, direktorka ŠO SO „Jelena Majstorović“ Zaječar.

FOTO: www.timokpress.rs
Montesori kabinet u pripremi

Ovi materijali predstavljaju važan uslov za pravilan psiho-fizički razvoj svakog deteta. Zbog toga je potrebno opremiti poseban kabinet za ovu namenu. Kabinet će biti spreman odmah nakon Božića.

Priča o ovom Montesori kabinetu počela je još pre dve godine. Šest zaposlenih u školi, pet defektologa i profesor engleskog jezika, išli su na obuku. Oni su prošli obuku za montesori vaspitače. Škola od tad pokušava da opremi jedan kabinet, a ovo je prva velika donacija, tako da će im se želja ostvariti.

FOTO: www.timokpress.rs

K.M.

- mesto za reklamu -
IZVORtimokpress.rs
Prethodni tekstNovogodišnji paketići za decu korisnika narodne kuhinje
Sledeći tekstIzložba golubova i sitnih životinja u Velikom Izvoru