Naslovna Društvo Zaječar: Za učenike škole „Jelena Majstorović“ Montesori materijal i didaktička pomagala

Zaječar: Za učenike škole „Jelena Majstorović“ Montesori materijal i didaktička pomagala

28
0
ilustracija/pixabay.com
Vreme čitanja:50 Sekundi

Montesori materijal i didaktička pomagala biće uručeni učenicima škole „Jelena Majstorović“ u Zaječaru. Donacija će biti uručena u sredu 26. decembra u 11 sati, u prostorijama te škole.

Sredstva za ovu akciju prikupljena su u okviru akcije „Odeća za sve“, koju sprovodi Fondacija Iskorak. Na nacionalnom nivou akciju realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku kompanije Inditex, koji pomažu socijalno ugroženom stanovništvu.

Odeću sa felerom popravljali su učenici smera – Tekstilstvo i kožarstvo škole „Jelena Majstorović“, nakon čega je bio organizovan humanitarni bazar. Od novca koji je prikupljen prodajom odeće na ovom bazaru, kupljena su neophodna didatkička pomagala i Montesori materijal u cilju obezbeđivanja boljih uslova za rad škole, kao i kvalitetnijeg izvođenja vaspitno-obrazovnog procesa.

U mnoštvu metoda koje se primenjuju u radu sa decom sa smetnjama u razvoju, Montesori metod se pokazao kao efikasan u smislu podrške da svako dete napreduje i uči sopstvenim tempom. Ovi materijali predstavljaju veoma važan uslov za pravilan psiho-fizički razvoj svakog deteta.

Ukupna vrednost ove donacije iznosi 300.000 dinara.

Prethodni tekstMatična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar nagrađuje decu koja su ukrasila bibliotečko drvo
Sledeći tekstFinale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu u Zaječaru