Naslovna Društvo Zaječarac Bojan Ćirić dobitnik Svetosavske nagrade

Zaječarac Bojan Ćirić dobitnik Svetosavske nagrade

43
0
Foto: www.timokpress.rs
Vreme čitanja:1 Minuta, 46 Sekundi

Zaječarski vaspitač Bojan Ćirić dobitnik je Svetosavske nagrade za 2018. godinu. Tim povodom, u zaječarskoj Gradskoj upravi priređen je prijem za ovog vaspitača Predškolske ustanove „Đulići“. Bojan je dobio Svetosavsku nagradu za zalaganje u radu, i doprinos u zastupanju interesa dece i porodica.

Bojan je inače vid izgubio u tridesetoj godini, ali mu to ne smeta da najmlađim Zaječarcima pesmom ulepša boravak u vrtiću. On je jedini muški vaspitač u Zaječaru, a ovaj posao je dobio kada je izgubio vid.

„Kada deca dođu u vrtić, ja sa njima igram igru „Ćorave bake“. Tako im ukažem na moj problem sa vidom. Na taj način im pokažem da ja neću uvek moći da vidim, da će mi nekad trebati njihova pomoć. Ponosan sam na to što sam toj deci model pomoću koga oni razvijaju empatiju. Kasnije u životu će sretati ljude sa hendikepom, a onda će sigurno znati kako da se ponašaju“, kaže vaspitač Bojan Ćirić, dobitnik Svetosavske nagrade.

Bojan Ćirić piše pesme, priče i dramske tekstove za decu, a takođe komponuje je i muziku. Objavio je knjigu „Dečija posla“, a radi i na još jednoj knjizi “Da nam dođe proleće“.

Bojan Ćirić – dobitnik Svetosavske nagrade; Foto: www.timokpress.rs
Izabrano 27 dobitnika Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete za 2018. godinu

U Gradsku upravu Zaječar, prijem za ovog uspešnog Zaječarca priredio je gradonačelnik Boško Ničić.

„Želim da čestitam našem Bojanu na priznanju koje je dobio od Ministarstva prosvete. To priznanje njemu je zasluženo, za sve sve ono što je učinio za decu. On se divno uklopio u sredinu, i drago mi je da su ga divno prihvatili. Ja se nadam da će Bojan nastaviti još uspešnije da radi i da postiže rezultate. Grad Zaječar će se truditi da što više, osobama kao što je Bojan, pomogne da se uklope u društvo i da normalno žive“, istakao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Svetosavska nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Na konkursu je izabrano 27 dobitnika nagrade od ukupno 230 prijavljenih.

Foto: www.timokpress.rs

K.M.

IZVORtimokpress.rs
Prethodni tekstOstvareni dobri rezultati u 2018. godini u JKP „Vodovod“ Zaječar
Sledeći tekstUhapšeni zbog teške krađe u Knjaževcu