Naslovna Društvo Zaječarska biblioteka i ove godine organizuje „Čitalačku Povelju 6“

Zaječarska biblioteka i ove godine organizuje „Čitalačku Povelju 6“

"Čitalačka Povelja 6" je za učenike od prvog do osmog razreda svih osnovnih škola u Zaječaru!

13

Zaječarska Matična biblioteka „Svetozar Marković” (Dečje odeljenje) i ove godine organizovaće „Čitalačku Povelju 6“. „Čitalačka Povelja 6“ je za učenike od prvog do osmog razreda svih osnovnih škola, a biće od 1. februara 2019. do 20. maja 2019. godine. Izabrana literatura koju treba pročitati biće razvrstana prema uzrastu učenika i biće odgovarajućeg sadržaja (pesme, priče, bajke, basne i roman).

Učenici treba da budu članovi zaječarske biblioteke i da se za učešće „Povelje” prijave na Dečje odeljenje, gde će biti evidentirani (radi tačnog broja učesnika). Postupak provere pročitanog biće pismeno ispitivanje (test), koje će se održati u prostorijama zaječarske bibllioteke – (Čitalište), 25. maja 2019. u subotu, sa početkom u 10 časova za sve prvake, zatim u 11.30 za drugi razred, u 13 časova za treći razred, u 14.30 za četvrti i u 16 časova za peti, šesti i sedmi razred.

Trajanje provere pročitanog je sat vremena. Rezultate će biti poslati školama do 11. juna 2019. a napisane „Povelje” biće dostavljene svim školama do 18. juna 2019. Test će sadržati pet pitanja i odnosiće se na likove, događaje i na razumevanje pročitanog. Pitanja će biti prilagođena uzrastu učenika, a da bi se osvojila „Povelja”, potrebno je odgovori na sva pitanja. Literatura je izabrana i pripremljena u zaječarskoj biblioteci.

Više informacija možete saznati na broj telefona 019/422-045 (tražiti Dečje odeljenje).

- mesto za reklamu -
IZVORMatična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar