Grad Zaječar ulaže u poljoprivredu: Potpisani ugovori o dodeli subvencija!

99
0
ilustracija/pixabay.com

Ugovori o dodeli subvencija za nabavku mehanizacije i opreme za navodnjavanje u voćarstvu u 2018. godini, između Grada Zaječara i poljoprivrednih proizvođača potpisani su u Gradskoj upravi u Zaječaru.

Subvencije će dobiti 66 poljoprivrednih proizvođača, koji su ispunili uslove konkursa. Sredstva koja su odobrena za zaječarske poljoprivrednike po ovom konkursu bila su 3 miliona dinara, ali zbog velikog interesovanja izdvojena su i dodatna sredstva od 800 hiljada dinara.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić poručio je da će se srediti i seoska infrastruktura i da će Grad Zaječar podržati svakog ko želi da se bavi poljoprivredom. Takođe je podsetio da su se godinama taložili finansijski problemi i da su pojedina dugovanja sada došla na naplatu. Ničić je poljoprivrednim proizvođačima rekao da dobro razmisle u šta će uložiti novac, ali i da će lokalna samouprava nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koji se odnose na poljoprivredu.

Vesna Stanković, član Gradskog veća za poljoprivredu, rekla je da su prednost ove godine imali poljoprivrednici koji sredstva nisu koristili prošle godine.

Takođe, iz zaječarske Gradske uprave najavljuju konkurs za sadnice voća koji će biti raspisan do kraja avgusta.