Naslovna Ekonomija Krkobabić: Uskoro javni konkurs za zadruge vredan pola milijarde dinara

Krkobabić: Uskoro javni konkurs za zadruge vredan pola milijarde dinara

11
traktor
Foto ilustracija: Pixabay

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je juče u Gornjem Milanovcu da je programom bespovratne pomoći zadrugama ove godine opredeljeno pola milijarde dinara, a javni konkurs za dodelu tih sredstava biće uskoro raspisan.

Krkobabić je ukazao na to da poljoprivredne i zemljoradničke zadruge formirane od 2017. godine mogu da računaju najviše na 7,5 miliona dinara po zadruzi, a starije na 15 miliona dinara po zadruzi.

On je, govoreći o programu dodele praznih kuća koji će uskoro biti pred Vladom Srbije, istakao da će mladi koji žive u zajedničkim domaćinstvima, a žele da se osamostale, biti zainteresovani da konkurišu za neku od ovih kuća.

Takođe, kako je dodao, ovo se odnosi i na mlade stručnjake, veterinare, agronome, tehnologe koji žele da rade u seoskim sredinama.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević naveo je da opština ulaže značajna sredstva u razvoj poljoprivredne proizvodnje, te je za subvencije u 62 sela ove godine izdvojila čak 60 miliona dinara.

- mesto za reklamu -
IZVORVlada RS