Obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava od 1. marta

161
0
istraživanje
Grad Zaječar ; Foto: www.timokpress.rs

Poljoprivredni proizvođači obavezni su da izvršite obnovu i registraciju poljoprivrednih gazdinstava na osnovu donetog pravilnika od strane Ministarstva za poljoprivredu. Obnova poljoprivrednih gazdinstava vršiće se od 1. marta do 30. aprila ove godine.

Za razliku od prošle i pretprošle godine kada je obnova bila automatska, ove godine nosioci poljoprivrednih gazdinstava obavljaće to lično na šalterima Uprave za trezor.

Po pravilniku, poljoprivredno gazdinstvo je u obavezi i da prijavi sve katastarske parcele zemljišta na kojima obavlja proizvodnju. U slučaju da ne prijavi sve parcele, poljoprivredno gazdinstvo prelazi u pasivan status i gubi pravo na podsticaje.

Ministarstvo poljoprivrede će, preko svojih poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, počev od 15. januara pa do 01. marta, vršiti edukaciju poljoprivrednih proizvođača o novinama i obavezama koje donosi pravilnik.

Informacije o edukacijama u Zaječaru mogu se dobiti u PSSS „Agroznanje“ ili u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj Grada Zaječara.

Telefoni za informacije su 019/436-865 (Agroznanje) i 019/444-600 lokal 108 ( Gradska uprava Zaječar).