U Zaječaru uručeni ugovori za nova radna mesta

U petak, 21.decembra u Zaječaru su svečano uručeni ugovori za samozapošljavanje i novozapošljavanje

177
0
Foto: www.timokpress.rs
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uručili su 23 ugovora novozaposlenima u okviru programa zapošljavanja i samozapošljavanja.

Ugovore je dobilo 19 osoba po programu samozapošljavanja i 4 u programu novozapošljavanja. Od početka godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja posao je dobilo više od 200 osoba.

Foto: www.timokpress.rs

Za realizaciju ovog plana Grad Zaječar i Nacionalna služba za zapošljavanje izdvojile su zajedno oko 36 miliona dinara.

„Iz budžeta Grada Zaječara od početka godine izdvojeno je oko 20 miliona a i iz republike nekih 16,5 miliona dinara tako da smo ukupno za ovu namenu izdvojili oko 36 miliona dinara. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovom praksom i u narednoj godini“, istako je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i direktor NSZ-a Zoran Martinović, Foto: www.timokpress.rs

On je izrazio nadu da ćemo iz godine u godinu imati sve manje potrebe za ovakvim programima jer očekuje da će se u narodnoj godini i godinama koje dolaze otvoriti popriličan broj radnih mesta.

„Udruživanjem sredstava i realizacijom našeg zajedničkog akcionog plana oko 200 Zaječaraca je našlo priliku za zapošaljavanje ili kroz javne radove ili kroz nova radna mesta ili kroz samozapošljavanje. To je nešto što nam potvrđuje da ima smlisla ovo što zajednički radimo“, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović obraćajući se prisutnima.

Foto: www.timokpress.rs

U Zaječaru je trenutno na evidenciji ove službe oko 5.300 lica što je u odnosu na isti period prošle godine manje nezaposlenih za oko 15 odsto.

Kroz razne programe počev od samozapošljavanja do brojnih obuka zaječarska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje je tokom ove godine uključila više od 760 nezaposlenih lica.